Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Boveng Alexander, Lovisa, Isak, Emma, Hugo, Elsa och Hulda, truppen under JSM 2018 i Jönköping och Hallbystugan.

V.7 - JSM i Småland och Hallbystugan!

23 FEB 2018 13:39
"Bakom Kulisserna" och våra juniorer blir beresta! Vi startade säsongen i Bruksvallarna och Härjedalen, vidare till Boden och Norrbotten, därefter Östersund och Jämtland, Ulricehamn och Västergötland och nu Jönköping och Småland!
  • Uppdaterad: 23 FEB 2018 13:51

Säsongens stora mål för många blev så äntligen verklighet, bussar och flyg styrde "kosan" mot Småland och ostkakans landskap, äntligen dags för Junior SM!

Måndag 12/2

Samling på Skyttis för packning och avresa mot Hallbystugan i Axamo, Jönköping. Tyvärr uppstår veckans första ledsamhet på parkeringen vid Skyttis, Pontus har vaknat snuvig och förkyld och måste "kasta in handduken".. Tråkigt för Pontus som visat uppåtgående form under säsongens gång i de stora cuperna.

Nästa "bekymmer" uppenbarar sig på väg mot Jönköpings flygplats där Alexander, Emma och Lovisa skall hämtas, flyget från Övik blev försenat och anslutande flyg från Arlanda till Jönköping hade inte möjlighet att vänta några minuter, därmed tre strandsatta åkare i Stockholm.. Efter en del förhandling och funderande ordnade NextJet med Taxi från Arlanda till Jönköping för våra ungdomar, med resultatet att en galet glad taxichaufför glatt körde åkarna till Jönköping. Stort tack till NextJet och chauffören!

För vallateamet blev ankomsten till Hallbystugan inte riktig samma upplevelse som vid hyra av vallaboden i Bruksvallarna.. Svart smutsigt grus (möjligen saltat) som golv (allt blir smutsigt), kallt tält (inga värmefläktar på) samt vad det kom att visa sig, strulande el.. Men, men, lösningsorientering råder och prioriteras, vilket bland annat ledde till besök hos Gasolspecialisten och inköp av brännare för ev klistervallning..

Boendet på Mamma Carinas Pensionat i Bankeryd visade sig dock vara en riktig "hit", "Bakom Kulisserna" kan med gott samvete rekomendera detta till alla som har behov av gruppboende i närheten av Jönköping!

 

Tisdag 13/2

Vallatester, träning, test av spår stod på agendan. Dock låg spåren under fem centimeter blöt nysnö, strulande pistmsakin som varken går framåt eller bakåt.. ibland blir det inte som man har planerat starten på dagen, tur att det finns kaffe och delicatobollar!

Analys av banor och snö av vallagruppen, saxbackar och konstsnö med ett litet inslag av blötsnö som kommer köras bort innan åkarna hunnit med ramsan "Sex laxar i en laxask"! Gruppen hälsar, vi kommer valla med valla och toppa med valla.. "Bakom kulisserna" låtsas fatta "tugget" och svarar, -"Perfekt med valla!" och tar en delicatoboll, gruppen betraktar personen som nyss sade mars men borde sagt venus med skepsism. "Bakum kulisserna" gör nytt försök i boendet när åkarna gör läxa, -"Jasså, har ni en kautschuk?" Midnatt råder, tyst det är i huset, tyst i huset.. tack och godnatt! "Bakom kulisserna" har gjort sitt för dagen.

 

Onsdag 14/2 - Klassisk Masstart (D=10/15km, H=15km)

D17-18 (10km, 3x 3.3km)

Trångt, spännande, uppställning, -"30 seconds to start", ett, två, tre, fyra, fem, pang!! Vad händer?? Japp, starten har gått, något blev tokigt men vi kör ändå.. 3 varv på en 3,3km bana är det som gäller.

Kanske inte den bästa starten för Emma, Elsa och Lovisa men bara att bita ihop och staka igång, snabbt står det klart, banorna vid Hallbystugan är nog inte designade för masstart, det blir kö i första backen.

Elsa syns med startnummer 348 långt ute till vänster i spåret, på väg upp i första saxbacken efter start. Foto: Jens Boveng

Lovisa och Emma hade en del strul under sin resa framåt och hamnade förutom med skidorna i snön även med näsan i snön några gånger när de drogs in i fall under olika delar av banan.

Elsa stretade på och försökte köra tekniskt och stort men kände efter något varv att detta kanske inte var hennes bästa dag på ett par klassiska skidor, Elsa är dock inte den som ger slaget förlorat innan mållinjen passerats och kämpade därmed vidare med de tuffa saxbackarna flera gånger innan de tio kilometrarna var avklarade, bra kämpat Elsa!

Emma på väg nedför med tungan rätt i munnen, branta och kurviga utförslöpor! Foto: Jens Boveng

Lovisa och Emma hade en stigande form under loppet, när de väl lärde sig att det underlättar om man har skidorna i snön istället för näsan, båda två avancerade i resultatlistan för varje varv. Lovisa gick i mål strax utanför topp tio som 11:e åkare vilket är mycket bra (samt säkrad prisutdelning som sker till topp 15), Emma skar mållinjen som topp trettio och placerade sig som 28:e åkare, starkt jobbat i premiär på masstart, 10km och JSM!

D19-20 (15km, 4x 3.75km)

Huldas start flöt på bättre och skottet gick på utsatt tid, inga större intermezzon men även i denna klass blev det "kork" i backen. Huldas klass D19/20 åkte en något längre bana än D17/18, dessutom fyra varv genom de tuffa saxbackarna. Inte mindre än fem åkare valde att bryta tävlingen i D19/20, om det berodde på avsaknad av åkbackar ersatt med saxbackar skall vi låta vara osagt, men tufft var det onekligen. När Hulda korsade mållinjen var ett tufft lopp och en hårt kämpande Hulda klar för dagen, resultatet var inget som gladde Hulda, men vi tar med oss kämpaglöden!

Hulda försöker hitta plats för skidor och stavar, loppet har nyss startat, femtio tuffa minuter återstår! Foto: Jens Boveng

H17-18 (15km, 4x 3.75km)

"Bakom Kulisserna" drabbades av tekniskt haveri.. Kameran full och ingenstans att lagra bilderna innan killarnas lopp.. Ja, ja, rapport kan vi lämna ändå.

Alexander, Hugo och Isak drabbades dock inte av några tekniska haverier, fin tävling och fina insatser, om än något olika varandra!

Hugo öppnade hårt och åkte toppenbra i drygt två varv, därefter började mjölksyra och "trötteheten" att krypa in under skinnet på Hugo som dock fightades på bra ända in i Hallbystugan! Hugo kopierade Emma och plockade hem 28:e platsen vilket är en bra placering, även om Hugo precis vid målgång givet gärna hade bytt ut den mot placeringen från det första eller andra varvet!

Hugo klättrar och försöker skapa lucka till bakomvarande åkare. Foto: Emma Lundell

Alexander gjorde en omvänd resa och gick ut i ett lägre tempo än Hugo och försökte åka kontrollerat, vilket han också lyckades mycket väl med, stadigt avancerande varv för varv (liten missräkning på varv två dock..). För detta upplägg belönades Alexander med en 35:e placering vilket är bra även det! Inte mindre än nio stycken bröt för övrigt loppet!

Isak å sin tur åkte lite jojo och tvingades dessutom göra Emma och Lovisa sällskap i att fylla näsan med snö i all trängsel, eller så var det "surfen" (som Isak uttryckte det) under skidorna som gick för snabbt? Vi låter det vara osagt, men ett fall är alltid ett fall vilket givetvis påverkar loppet. Isak krigade på hela vägen och ser vi på tidigare placering i distans denna säsong så går Isak åt rätt håll! Bra jobbat Isak!

 

Torsdag 15/2 - Klassisk Sprint (1350m)

Utmaning, utmaning! Ganska lång utfart från start med mycket stakning, därefter en kort "knix" som var tänkt att dras med spår men som nästan dirkt blev socker, utdragen utförslöpa, skarp vänsterkurva, upp i saxbacke (Drakryggen), vänd 180 grader på toppen, ned igen, skarp höger och in i ny brant saxbacke med 21 meters stigning på 250 meters åkning (Elektrokapselbacken), direkt i toppen 90 grader vänster och stakning in mot stadion och ett mycket kort upplopp. Konstsnö för nästan hela slanten, klister gäller, men hur mycket när det mest är saxning, det var frågan det för vallagruppen och åkarna!

H17-18 (Prolog)

Hugo "dörnade ut" i spåret och säkrade en kvartsfinalplats som nummer 24:a i prologen, snön yrde runt Hugos skidor och därmed hade vi en bra start på tävlingarna för dagen!

Alexander stod näst på tur, klassisk sprint är kanske inte Alexanders favoritgren men Alex formligen "flög" fram i den första "knixen", dock brukar det gå snabbare med skidorna i snön än ovan snön skulle det visa sig. Nya tävlingar på väg, dusch, lunch, heja på kompisar och ladda inför annan tävling..

Alexander "The Pilot" Gidlund flyger med skidorna i första knixen! Foto: Jens Boveng

Isak sprang ut från start med god fart även han precis som Hugo och Alexander, saxbackarna sög dock lite fart ur Isaks åkning och för dagen stannade det med prolog, Isak anslöt sig till Alexander och satsade på lunch och hejaramsor.

Isak med ett "fighting face", första "knixen" avklarad! Foto: Jens Boveng

Möte med "knixen", spår in men socker upp.. Foto: Jens  Boveng

D17-18 (Prolog)

Lovisa gjorde en "Hugo" och drog igång de yngre damernas prolog med bra besked och ett starkt prologresultat för att vara Lovisa, som brukar åka bättre när det är "Heat" än prolog, in som 13:e tjej och vidare åkning under eftermiddagen, perfekt!

Inte allt för långt efter Lovisa sprintade Elsa ut i full fart med fullt fokus och tungan rätt i munnen! Ibland är skidåkning dock grymt, vilket Elsa blev varse vid målgång och avverkad prolog.. missade final heat med 1,5 sekund, blä, blä eller fula ord om man så vill en stund! Det vi skickar med Elsa är att det dock var den klart bästa klassiska prologen i större tävlingar som Elsa presterat som junior, slutlig placering 34:a!

Elsa med fokus och tungan rätt i munnen "knixens" socker blir bara djupare och djupare. Foto: Jens Boveng

Emma som inte åker lika många cuper och FIS tävlingar som sina lagkamrater startade bland de sista i D17/18 för dagen (FIS ranking som styr), gott om tid att hinna bli nervös innan start med andra ord! Emma är dock "stencool" och drabbas inte så lätt av "magfjärliar", tungan på plats, lite "ilska" och fokus i ögonen och "pang på snön bara"! Emma gör återigen ett bra lopp, även om det inte räcker till avancemang, att åka i uppförsbackar fixar Emma galant, lite extra styrka i stakningen till nästa säsong så fixar vi avancemang till "heaten" också! 42:a plats och sex sekunder från avancemang i sitt första JSM, studerandes i vanligt gymnasium och ej skidgymnasium dessutom, "Bakom Kulisserna" lyfter på mössan och visar "flinten". :)

Akta er för att stå ivägen, här kommer Emma! Foto: Jens Boveng

D19-20 (Prolog)

Hulda satsade på en triss och att sätta en "alla klasser", dvs minst ett avancemang per klass, Hulda brukar vara säkerheten själv på klassisk sprint för att avancera till finalheaten och så även denna gång, säkrat avancemang som 19:e åkare, toppenbra!

Hulda med solen i ryggen stakar in mot "knixen". Foto: Jens Boveng

H17/18 (Finaler)

Hugos vila sedan prologen var över 11:20 då kvartsfinal 2 gick av stapeln, bara att ge sig in i hetluften och lägga fokus på sig själv och inte för mycket fokus på vilka man ställs emot, skidorna "preppade" och Hugo "peppad", pang, det går fort! Hugo kämpar på bra i stakningen och hänger med tätgruppen rätt väl men får slåss hela kvartsfinalen om plats fyra och fem i "heatet". En kamp som slutade med femteplats, slut för idag och total 22:a placering att placera på CV:t.

Hugo slåss om position med skolkamraten William Poromaa. Foto: Jens Boveng

D17-18 (Finaler)

Lovisa fick lång vila mellan prolog och kvartsfinaler och hann gott och väl med att äta lunch inför fortsatt tävlande. Kanske blev väntan lite väl lång då Lovisa precis vid start noterade att chippet saknades! Uppmaning av Jury och Starter -"SPRING!" Detta gjorde Lovisa, snabbt som "attan", på med chip, tillbaka till skidorna, på med skidor och stavar, pang, staka! Tydligen en bra start, Lovisa in i mål som 3:a i sitt "heat" men med den klart bästa "Lucky Looser" tiden och vidare åkning i semifinalen.

Lovisa fint med i "knixen" efter en stressig start! Foto: Jens Boveng

Efter Lovisas kvartsfinal var det så dags för Hulda, men det tar vi i nästa sektion och fokuserar nu först på Lovisas semifinal!

Mellan kvartsfinal och semifinal fanns inte allt för mycket tid att fixa skidor och Lovisa var bekymrad över glidet som inte var perfekt i kvartsfinalen. Snabbt beslut om att försöka "toppa" utan att ta bort klister (dåligt beslut skulle det visa sig..). När starten gick, Lovisa bra med, förvisso strul i samband med att innerspåret lyftes och trängsel men bra med tills det blev utför, där blev det -"hmmm det går saaakta", bara konstatera för mycket klister under skidorna och de övriga har mindre klister och glider bättre. Lovisa in som sexa i sitt heat och total 12:a, vilket är en jättebra placering och prisutdelning igen!

Ut från start och upp i "knixen" Lovisa slåss om 3:e-4:e platsen med bland andra tidigare skolkamraten Olivia Alm från Strömnäs GIF. Foto: Jens Boveng

D19-20 (Finaler)

Klockan 13:40 dryga två timmar efter Hugos kvartsfinal var det så dags för Hulda att staka ut från startposition och "kampas" om platserna i semifinalen. En kvartsfinal som drog iväg i hög fart och ett startfält som snabbt drogs ut och där kampen för Hulda stod att kämpa om 3:e-4:e platsen i "heatet", en kamp som slutade på 4:e plats med en tid som tyvärr inte räckte till semifinalkörningar. Hulda slutade därmed på 19:e plats i sin sista JSM Sprint.

Hulda jobbar för att hålla jämna steg med åkarna framför. Foto: Jan Gidlund

En lång dag går mot sitt slut, "Bakom kulisserna" passar på att "knycka" lite pulverkaffe och delicatoboll och retas med vallarna som fick tillbringa eftermiddagen med rengöring av klisterskidor, rättvist! :)

 

Fredag 16/2 - Vilodag

Sovmorgon för alla! Eller.. nja, det finns ju förstås Janne och Lars-Gunnar (LG) som har den "biologiska väckarklockan" ställd på 05:30 senast, med andra ord färdig frukost för övriga när de väl vaknat! 

Vad gör man då på en vilodag under JSM??

Jo, man testar skidor, testar valla, testar fri stils banor, förbereder tävlingsskidor inför nästa tävling, gör läxa, ser på farmen, går på restaurang med mera, med mera, typ ingen rast och ingen ro!

Bara "på:t igen", vilodag eller ej spelar ingen roll, det är ju skidor det skall åkas! Foto: Jens Boveng

 

Lördag 17/2 - Fri stil Distans (D=5km, H=10km)

D17-18 (5km, 2x 2.5km)

Ordningen är återställd igen, de yngre damjuniorerna startar först och Lovisa jublar, -"Mycket bättre att åka på morgonen än eftermiddagen!"

Elsa först till start med någon minusgrad i luften och fina spår om än något smala, men denna gång gäller intervallstart så det blir inte lika trångt under detta lopp som masstarten, dock tillräckligt trångt för att Elektrokapselbacken (sista långa saxbacken) försetts med korridorer uppför så att ingen skall kunna ta upp hela åkbredden. Elsa startade offensivt, krafterna var dock inte riktigt inställd på tempot och Elsa tappade några placeringar på andra varvet, slutplaceringen är dock bättre än under distansen förra JSM, bra jobbat!

Elsa på väg upp för baksidan av "Drakryggen" under distansen. Foto: Jens Boveng

Emma som gjort sig käns som en stark klassisk åkare i juniorgruppen gick ut drygt tio minuter efter Elsas start, nu med riktigt god fart under skidorna och rätt blick för att åka fort på skidor! Emma levererade återigen ett mycket bra lopp, nu med fristilsskidor på fötterna kunde Emma jobba länge och hårt i de branta backarna som med klassiska skidor krävde saxning, men som nu kunde åkas uppför. Emma slutade på 39:e plats vilket är en bra insats.

Emma snart på toppen av "Drakryggen" innan det bär utför. Foto: Jens Boveng

Som sista Hägglunds dam att starta gick Lovisa ut, stor och lugn åkning från början, många åkare som startade i ett betydligt snabbare tempo varpå Lovisa var en bit ner i resultatlistan initialt. Stabilt tempo och kondition lönar sig dock, Lovisa stadigt klättrande och slutade tillslut 6:a i mål, endast 8:a tiondelar från plats fem och 23 sekunder från pallen, grymt bra lopp!

Lovisa på väg upp för "Drakryggen" med stora och lugna skär, starkt och metodiskt samt bra glid på skidorna denna dag. Foto: Jens Boveng

D19-20 (5km, 2x 2.5km)

Ingen Hulda till start denna gång, huvudvärk satte stopp för tävlande i denna den sista distansen i JSM för Hulda.

H17-18 (10km, 3x 3.3km)

Oj.. många åkare och många varv, "Bakom Kulisserna" nästan åksjuk av allt snurrande hit och dit, bra för åkarna dock där de flesta nog kunde hitta någon form av draghjälp!

Isak tidigt ut i start och en laddad junior Seijsing med gott glid under skidorna tog sig an banans utmaningar med gott mod och god inställning! Låt oss åka kontrollerat och hålla ihop tekniken hela vägen, Isak lyckades hitta ett jämnt tempo som kunde hållas hela banan de många branterna till trots, bra jobbat!

Snön yr runt Isaks Salomon skidor, pjäxor och stavar! Foto: Jens Boveng

När Alexander startade så var det ett helt annat tempo än från det klassiska loppet då Alexander jobbade sig in i loppet och uppåt i resultatlistan, nu var det full sprutt dubbelt upp! Alexander med nytaget körkort får säkert lära sig att Volvon måste tankas om den skall klara hela resan lång, kanske hade Alexander missat lite av gröten på morgonen, "kroppstanken" tröt och musklerna blev trött och Alexander tappade lite i resultatlistan på andra och tredje varvet. Med rätt bränsle håller det nästa gång, friskt vågat hälften vunnet säger man ju!

Första varvet, full fart och stora tag, Alexander gasar på! Foto: Jens Boveng

Hugo startade bara några minuter efter Alexander och valde denna gång en helt annan taktik än på den klassiska masstarten, jämnt och lagom hårt tempo är det som gäller idag, bra drag skall det visa sig, Hugo åker in på en mycket fin 24:e placering, starkt åkt!

Hugo med lugn och stor, fin teknik, nu skall vi hålla samma tempo hela vägen! Foto: Jens Boveng

Men, oj! Var tog denna dag vägen!? "Bakom Kulisserna" han knappt med att vakna så är det dags för lördags middag och melodifestivalen! Eller?

Nope, så var det inte!! Vi hade ju inneboende iform av Anundsjö IF och Oskar Karlsson med pappa Lasse i helgen också, honom har vi ju helt missat i rapporteringen, det går icke för sig!

Oskar som går skidskyttegymasiet i Sollefteå och nyligen tog JSM medalj i skidskytte var nu på plats i pappa Lasses gamla hembygd, hur coolt är det inte att ha pappa på idolbild i Hallbysutgan!?

Oskar kan mer än bara skidskytte och matte, det visade han verkligen under helgen i Jönköping. Han satte distans tävlingen i spänning direkt då han fick starta tidigt i loppet (baseras på FIS poäng i längdåkning) och leverearde bra tider! Slutgiltig placering som 30:e åkare vilket är toppenbra!

Oskar snart på toppen av "Drakryggen", därefter utförsbacke och kurva, bara att trampa på. Foto: Jens Boveng

 

Söndag 18/2 - Fri stil Stafett (D=3x 3.3km, H=3x 5km)

Avslutningen på veckan har anlänt och stafetter står på schemat, vallateamet först igång som vanligt och LG stretar på i köket för att ge åkarna den bästa starten inför stafetten.

D17-20 (3x 3.3km)

Att åka för damernas lag ställdes Hulda, Emma och Lovisa till start i den ordningen medan Elsa fick agera reserv och hejjaklack, vilket hon skötte me den äran!

09.00 Start för damerna och Hulda på startlinjen, som vanligt alltid ett visst späningsmoment för att se om stavar och skidor håller när det är start i stafett, speciellt när det rör sig om fri stil.

Hulda med fokus och bra koll på "grejorna" i start. Foto: Jens Boveng

Hulda kämpar för att plocka placeringar upp i baksidan av "Drakryggen". Foto: Jens Boveng

Hulda krigade friskt på sin sträcka och skickade ut Emma på sträcka två som 15:e lag av 28 startande.

Emma laddade på direkt för att försöka plocka placeringar frisk fart både utför och uppför med bra "flow" och in mot växling var tjejerna med på ett kanonfint vis, när Emma växlade till Lovisa var det som 14:e lag.

 

Emma med "vittring" på lag framför, nu gäller det att bita ihop och försöka ta ikapp och förbi, snart växling. Foto: Jens Boveng

Lovisa sparade inte på något "krut" i stafetten utan "drog på" direkt då distansen var kort, efter det körda varvet korsade Lovisa mållinjen som 9:e lag, mycket bra stafett av tjejerna! Topp tio är kanon!!

Lovisa på väg uppför "Drakryggen" och passerar de första lagen framför efter växlingen. Foto: Jens Boveng

Stafettlaget efter målgång och väl genomförd tävling, från vänster Emma, Lovisa, Hulda. Foto: Jens Boveng

H17-20 (3x 5km)

För killarna var det aldrig tal om att måste ställa någon åkare på sidan som reserv då bara tre åkare var med till Jönköping, därmed blev det bara en fråga om ordningen på åkarna, Alexander, Isak och Hugo presenterades av ledarstaben som den ordning som gäller.

Alexander förärades starten, en sträcka som brukar gå ruskigt snabbt ut från stadion, så blev det även denna gång, Alexander hängde med bra och hade för dagen fyllt på med tillräckligt mycket bränsle så kroppen stod sig bättre för farten! Alexander växlade till Isak efter två tuffa varv som lag 19 av 40 lag.

Alexander syns mitt i startfältet, nu kör vi! Foto: Jens Boveng

Alexander på väg in för varvning efter att ha klart av Elektrokapselbacken för näst sista gången. Foto: Jens Boveng

Isak gick ut på andrasträckan med inspirerat läge, bara försöka hålla samman åkningen och styra tempot till att ligga på gränsen för vad man klarar av samt att tänja ut denna lite extra upp i sista backen och in mot växling till Hugo, detta klarade Isak av med briljans! 

-"Skönt, nu är det bara en sväng upp för Elektrokapselbacken kvar" verkar Isak tänka. Foto: Jens Boveng

Hugo tog över efter Isak som 23:e lag, uppdraget var enkelt, kör för allt vad kroppen klarar under 5km! Hugo tog sig an utmaningen med galans och inspirerad åkning inför att plocka placeringar på den sista sträckan. Placeringar plockades och Hugo åkte in med laget på plats 19 vid målgång vilket betyder att såväl herrlaget som damlaget förbättrade sina placeringar från tidigare JSM stafett i Kalix 2017.

Hugo på väg in för sin sista insats för detta gång i "Elektrokapselbacken". Foto: Jens Boveng

Herrarnas stafettlag med Alexander, Isak och Hugo från vänster till höger. Foto: Jens Boveng

 

Åkarnas kommentarer om JSM-veckan:

Hugo Eriksson (H17-18)

Mina resultat låg rätt så stabilt under jsm utan några större toppar eller dalar. Jag är nöjd med mina lopp under veckan men hade väl hoppats lite mer på sprinten som var säsongens stora mål. Men det kommer fler race och nu blickar jag närmast fram emot Scandic Cup i Övik som kommer att bli riktigt kul. Måste också säga att jag har haft väldigt bra surf under skidorna hela veckan! Tack till alla vallare!

Hulda Forsberg (D19-20)

Årets stora vecka är tråkigt nog över. Mitt sista JSM är genomfört dock med liten besviken känsla och inte så roliga individuella resultat för min del. Den tävling som jag är mest nöjd med under veckan är sprinten, där jag kvalade som 19:onde och slutade som 19:onde. Får helt enkelt nöja mig med att ha tagit mig vidare från alla sprintar under säsongen, även fast målet och drömmen har varit att få ta mig vidare ännu längre som till semifinal och final. Jag tar även med mig hur roligt det är att få åka stafett, speciellt med så duktiga klubbkamrater som man har. Sammanfattningsvis så har det ändå varit en rolig vecka med bra mat, bra boende och fina skidor även fast jag inte lyckades hitta någon bra form. 

Alexander Gidlund (H17-18)

JSM veckan blev både upp och ner för min del. I veckan körde vi 15km K, sprint K, 10km F och stafett F. Är mest nöjd med resultaten från masstarten på 15km K och min stafett sträcka. Fick göra mitt bästa resultat i klassiskt stil för denna säsong vilket jag är nöjd med. Nu ser jag fram emot cupavslutningen hemma i övik.

Emma Lundell (D17-18)

Så var JSM-veckan över. En vecka full av nya intryck. Många premiärer och därmed många erfarenheter rikare tar jag med mig hem. En sådan härlig stämning i laget och ett fint boende kryddade denna vecka lite extra. Jag njöt av varje sekund och när jag ser tillbaka på veckan har jag ett stort leende på läpparna vilket jag ser som ett väldigt gott tecken.

Masstarten gick okej, men jag ville mer och det känns extra surt då jag inte fick visa fullt ut vad jag går för. Jag hade det lite struligt med fall och kunde tyvärr inte ta mig om i uppförsbackarna som jag önskade att göra, då spåret var för smalt för det. Jag tänker dock att jag faktiskt åkte mitt livs första masstart och mitt livs första lopp på 10 km(samma dag) på mitt livs första SM (JSM) och kommer på en 28:onde plats. Det ska jag vara nöjd över och nu har jag ett utgångsläge som jag kan och vill förbättra.

Det var en speciell bana i Hallby, en bana som visade sig passa mig betydligt bättre i fristil.

Jag gjorde ett riktigt bra fristilslopp som jag är nöjd över. Jag gav järnet och även om placeringen lämnade mer att önska var tiden fantastiskt bra i mina ögon.

Stafetten var så rolig att köra och Hägglunds SK Ski Teams damer är det nionde bästa damjuniorlaget i Sverige. Det ska vi vara stolta över, eller hur?

En reflektion jag gjort är att jag för första gången nu kan säga att jag varit med i SM. Det är väl ganska coolt att ha på sin meritlista?

Lovisa Olsson (D17-18)

Jag är nöjd över mitt JSM och speciellt med mitt distanslopp 5km fri sitl. Jag hade hoppats på att det skulle gå lite bättre i sprinten men framför allt i masstartsloppet, men överlag är jag nöjd och det var riktigt kul att få avsluta veckan med en stafett!

 

"Bakom Kulisserna" sammanfattar:

Då sorterar vi in säsongens JSM-vecka som utförd, en vecka fylld med olika intryck och händelser som såväl åkare som vallare och "Bakom Kulisserna" packar in i erfarenhetsbanken. En lyckad vecka som bestått av såväl glädje som lite ledsamhet. Vi jobbar nu vidare mot avslutningarna på cuperna samt distriktsstafetten i Övik!

Stort tack för denna vecka till alla!

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info