Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hugo Eriksson Snöflingor faller på Hallstaberget.

Vecka 42, en höstvecka i Sollefteå

24 OKT 2016 23:32
Bakom kulisserna gör denna vecka besök i Sollefteå och tar del av några av våra åkares tillvaro på ett skidgymnasium, välkommen att ta del av vecka 42, en helt vanlig höstvecka med träning och skola!
  • Uppdaterad: 25 OKT 2016 22:01

Hej!
Nu hade vi från Sollefteå skidgymnasie tänkt att dela med oss lite utav vad vi har tränat under vecka 42. 

 

Måndag morgon började med ett A1 distanspass löpning för Lovisa i två och en halv timme medans skidskyttarna Alexander och Hugo sprang det berömda Hallstatestet och stavgångsintervaller i slalombacken efter det.

 

På tisdag förmiddag åkte Lovisa en rullskidtränings- tävling som var 10,8 kilometer klassisk åkning på rullskidbanan uppe på Hallsta. Alexander och Hugo tränade skytte uppe på skjutvallen och körde därefter 1 timme och 15 minuter stakning.

 

Under onsdagen hade vi lektioner under hela dagen, efter middagen samlades eleverna ifrån både längd och skidskytte i en idrottshall och körde styrketräning, ledd av två tränare ifrån skidgymnasiet.

 

Torsdag eftermiddag körde ettorna ifrån skidskytte och längd ett löpintervall pass tillsammans, det innehöll bland annat 70/20 och 15/15 intervaller. Efter det hade vi ettor prov i träningslära.

 

Fredagen ägnades till rullskidor i A1, skate med fokus på teknik.

 

Lördagen hade Alexander och Hugo två stycken pass varav ett klassiskt rullskid intervallpass på förmiddagen uppe på Hallsta och på eftermiddagen ett A1 pass mountainbike. Lovisa var hemma i Örnsköldsvik under helgen och körde ett intervallpass rullskidor på Skyttis.

Alexander Gidlund med sin MTB, Foto: Hugo Eriksson

 

Hugo Eriksson på MTB cykel, Foto: Alexander Gidlund

 

Under söndagen hade vi alla ettor en skön vilodag. Albin har kört lugnt hela veckan på grund av att han har varit sjuk men han körde första intervallpasset under söndagen.

Alexander Gidlund på klassiska rullskidor, Foto: Hugo Eriksson

 

Nu väntar ännu en träningvecka med lite lugnare inslag innan det är dags för höstlovet och en rejäl dos träning, skall bli toppen att under höstlovet åka till Vålådalen med alla av kontraktsåkarna i Hägglunds SK Ski Team! Skidåkning och snö väntar i Vålådalen, självklart tar vi med den snygga bussen och visar upp oss på plats!

 

Vi hörs, Sollefteå ligan!

 

PS!

Givetvis är "Bakom Kulisserna" på plats under vistelsen i Vålådalen och rapport om gruppens upplevelser från vecka 44 på snö kommer att publiceras här på hemisdan.

Skribent: Jens Bovéng
Epost: Adressen Gömd

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info