Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lovisa Olsson Vägen upp mot Satsfjället i Saxnäs.

Vecka 47 och full vinter i Saxnäs!

28 NOV 2016 21:12
Sollefteå skidgymnasium gav sig under vecka 47 av på träningsläger i Saxnäs, bakom kulisserna trängde in sig i minibussarna bland väskor, vallaställ, vallaväskor, skidor och stavar för att kolla läget i vinterlandet!
  • Uppdaterad: 29 NOV 2016 10:34

Hej!
Under vecka 47 har vi från Sollefteå skidgymnasium varit på träningsläger i Saxnäs.

Lovisa och Alexander åkte till Saxnäs redan under vecka 46 på fredag eftermiddagen, de han då med två pass på lördagen och ett pass under söndag förmiddag. Dessutom han de med en innebandymatch, där gammal återigen visade sig vara äldst, vi kan kalla det för "Bakom kulissernas revansh"! :) Efter söndaglunch var Alexander tvungen att åka tillbaka till Sollefteå för att vara i skolan på måndag, Lovisa stannade kvar i Saxnäs för ett styrkepass och träff med sin skid- och pjäxsponsor. Under måndag var det vila som gällde för oss alla och de av oss som var i Sollefteå spenderade dagen med "vanlig skolgång", medan Lovisa som sagt pratade utrustning i Saxnäs.

Inbjudande spår och vintervy i Saxnäs! Foto: Lovisa Olsson

 

På tisdag förmiddag vid lunchtid anlände eleverna från skidgymnasiet till Saxnäs, både längdarna och skidskyttarna. Vi började med lunch och strax därefter drog vi ut på dagens (lägrets) första pass. Hugo, Alexander och Lovisa åkte ett två timmars långt skate pass medans Albin körde (för er som inte fattar så är körde och åkte samma sak i vår värld) klassiska intervaller. Vi hann även med ett klassiskt A1 pass i en och en halv timme senare på tisdagen, efter att vi hade äta middag samt valla skidorna med lämpliga (och olämpliga..) burkar.

 Hugo njuter i solen! Foto: Gabriella Pålsson

 

På onsdag förmiddag körde killarna ett tre timmar långt skate pass medans Lovisa åkte i två och en halv timme. Onsdag eftermiddag körde vi ett klassiskt impulspass med totalt 25 stycken impulser. På torsdag förmiddag åkte Hugo, Alexander och Lovisa ett tre timmars långt klassiskt distanspass medans Albin åkte i två och en halv timme. Torsdag eftermiddag ägnades helt åt stakning, det ligger ju i tiden med stakning (ni kan vara lugna, vi har mätt stavarna)! Som ni ser på fotona så hade vi fantastikst vinterväder, minusgrader, sol och snö, grymt!! 

 Lovisa och Hugo, Foto: Gabriella Pålsson

 

Fredag förmiddag körde vi en träningstävling  i fri stil där damerna (dvs tjejerna) åkte 7,5 km (3 varv på elljusspåret) och killarna (ja just det, herrarna) åkte 10km (4 varv på elljusspåret). Startordningen lottade vi själva under en tillställning på torsdag kväll, kul! Efter tävlingen var det bara till att städa rummen (förutom Albin som hade turen att få bo på hotellet) och äta lunch samt checka ut. Vägen hem blev händelserik då en av minibussarna tappade ett däck (eller om det var ett hjul) mitt under resans gång! Resan hem tog därmed lite längre tid än planerat, tur att ingen dikeskörning skedde dock!!

 Foto: Lovisa Olsson

 

Efter hemkomsten stod det vila på lördagens schema, men på söndag var det "påt igen", Hugo, Albin och Alexander avslutade veckan med ett lugnt skate pass uppe på ett blåsigt Hallsta. Lovisa spenderade helgen hemma i Örnsköldsvik och sprang istället i två timmar på söndagen då det inte finns någon snö där än.

/Lovisa, Albin, Hugo och Alexander

Skribent: Jens Bovéng
Epost: This is a mailto link

fb

guldpartners

 

 NYA intersport 2-radiga i bildfil

  

 fjällräven logo

 

naturkompaniet logo 

 

 ulf_nylanders_bilar logo 

  

 

 

 silverpartners

 

 holmen logo

 

 norra skogsagarana logo

 

 eurocon logo

 

 Garageportexperten_Logo350  

 

mäklarhuset logo

 

 bosch rexroth logo 

bronspartners

 

trimtex logo

  

Postadress:
Hägglunds Ski Team SK - Skidor
Hägglunds Ski Team SK, Åvägen 19
89151 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: +4666054450
E-post: info@hagglundsskitea...

Se all info